• Harvey MacGregor posted an update 1 year, 8 months ago

    Vafle lze doplnit různými polevami, protože jsou jak nadýchané uvnitř, tak křupavé zvenku. Jsou snadno vyrobitelné a velmi univerzální: vyberte si sladké nebo slané a vychutnejte si je kdykoli během dne. Naučte se, jak je vyrobit a dát jim vlastní šmrnc.

    Vyberte si žehličku na vafle

    Vaflovače můžete koupit za pouhých 1 $. Vyberte si takový, který má praktickou vyjímatelnou odkapávací misku na zachycování zbloudilého těsta.

    Správné přísady

    Základní sladké vaflové těsto obsahuje hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl (někdy i jedlou sodu) (bikarbonát)), vejce, mléko, máslo a olej. Savou vaflové těsto může obsahovat bylinky, koření nebo strouhaný sýr. Můžete vyrobit vafle s droždím nebo podmáslím, abyste získali nadýchanější výsledek.

    Jak na těsto bez hrudek

    Vyhněte se nechtěným hrudkám přidáním mokrých ingrediencí k sušení – ne naopak. Smíchejte suché ingredience a mokré šlehejte do samostatné mísy. Poté pomalu přidávejte mokré ingredience do suchých. Pokračujte ve šlehání, dokud se dobře nespojí.

    Šlehejte, ale nepřešlehejte

    Může se to zdát jako jednoduchý úkol, ale šlehání má svůj trik. Vystavujete se riziku, že mouka bude příliš suchá, což by mohlo způsobit, že vafle budou tuhé nebo žvýkací. Příliš mnoho může způsobit, že mouka bude příliš lepkavá. Šlehejte plynule a ne příliš rychle, dokud nebude těsto hladké a důkladně promíchané.

    Příprava těsta předem

    Těsto můžete skladovat v lednici až dva dny ve vzduchotěsně uzavřené nádobě. Recepty na vafle na bázi kvasnic často vyžadují chlazení přes noc. Vždy znovu prošlehejte těsto před použitím. Alternativně vytvořte dávku vaflí, vychladit, zabalit a uchovat v lednici. Další den ráno ohřejte.

    Zahřejte žehličku na vafle

    Chcete-li získat křupavé okraje a měkký vnitřek, měly by být vafle rychle uvařeny pomocí horké žehličky. Dokonale uvařených, dokonale propečených vaflí dosáhnete zahřátím žehličky po dobu 5–10 minut.

    Úžasně nadýchané vafle

    Některé recepty na vafle vyžadují, aby se vejce předem oddělila. Žloutky se smíchají s ostatními ingrediencemi a poté se oddělené bílky použijí k výrobě těsta. To pomáhá vaflím při vaření kynout, což je činí lehčími a nadýchanějšími.

    Křupavé vafle

    Aby byly vafle křupavé, můžete do směsi těsta přidat olej (často rostlinný) nebo máslo. Pro křupavou dokonalost zahřejte olej wafle recept, dokud není horký.

    Vaflovač má mnoho využití

    Všestrannost vaflovačů je větší, než napovídá jejich název. Můžete je použít k přípravě quesadillas nebo francouzských toastů, sendvičů s grilovaným sýrem, brownies a mnoha dalších použití. Toto úžasná sada jako dort obsahuje čokoládové vafle, šlehačku, malinový džem, čerstvé maliny a čokoládové kudrlinky. Víkend můžete začít správně s touto úžasnou hromadou čokoládových vaflí, šlehačky, malinového džemu, čerstvých malin a čokoládových kudrlinek.

    Vaflové koblihy jsou další variantou těsta

    Vaflový donut je kombinací pečených koblih a vaflí. Upečte mírně upravené těsto na koblihy, které jakmile se uvaří v vafle recept , zachová si svůj tvar, ale je husté a koláčové. Namočte do rozpuštěného másla a skořicového cukru.

    Pokud si chcete vyrobit vlastní vaflové kornouty doma, budete potřebovat speciální sadu. Vaflovač se dodává s plochými kulatými železnými deskami a kuželovou formou pro výrobu kuželů. Po vychladnutí naplňte zmrzlinou.