• Sherrill Mosley posted an update 1 year, 1 month ago

    Guláš je tradiční recept na pohodlné jídlo. Tato kombinace pikantního mletého hovězího masa a pikantní rajčatové omáčky v kombinaci s vydatnými makaronovými těstovinami.

    Je to také super snadné jídlo! Můžete si jídlo připravit před návštěvou a uložit ho do lednice.

    1. Ujistěte se, že jste zvolili správný kus masa

    Pokud jde o přípravu dokonalého guláš recept, chcete použít správný kus masa. Pro tento recept jsou nejlepší tuhé kusy hovězího masa, jako je hovězí kolínka nebo hovězí pečeně. Obsahují tuk a pojivové tkáně, které se uvaří a dají maso měkké.

    Tuk navíc zahustí vývar a vytvoří lahodnou omáčku.

    Do hrnce přidejte cibuli a česnek. Osmažte je na středním plameni. Poté přidejte hovězí maso do hrnce a opečte ho ze všech stran. Po zhnědnutí hovězího masa nalijte pivo a hovězí vývar/vývar do pánve, aby se plameny zmírnily. Poté vmíchejte zbytek ingrediencí. Míchejte a nechte hovězí maso dusit asi 1 až 2 hodiny na mírném ohni.

    2. Správnou zeleninu

    Guláš může být ještě příjemnější, když přidáte správnou zeleninu. Do tohoto receptu můžete snadno přidat zeleninu, jako jsou sladké brambory, pečená brokolice nebo italský salát.

    Klasika recept na segedínský guláš, se vyrábí z mletého hovězího masa a loketních makaronů. Dusí se nad rajčaty v rajčatové omáčce. Tento rychlý a snadný recept je ideální pro chladné zimní dny.

    Maďarský guláš se ale dělá s dušeným masem a podává se přes nudle nebo knedlíky. Je hustší a sytější, s kouřovou chutí, která je způsobena použitím papriky .

    3. Správná koření

    Koření recept na segedínský guláš je jeho důležitou součástí. Chcete-li pokrm zvýraznit, můžete do něj přidat česnek a cibuli , stejně jako italské koření.

    Používá se také k dochucení omáčky. V závislosti na tom, kolik do hrnce přidáte a jak je velký, možná budete muset upravit množství vývaru.

    Makaronové nudle jsou skvělým způsobem, jak přidat chuť a zahustit omáčku. Jsou také skvělé pro prodloužení použití mletého hovězího masa a další zeleniny.

    4. Použijte správnou omáčku

    Tradiční guláš byl hustý guláš skládající se z masa a zeleniny. Tento recept je jednoduchý na přípravu a zabere vám jen jeden hrnec. Můžete také přidat makaronové nudle přímo do omáčky.

    Je teplý a uklidňující, takže je skvělým pokrmem, který můžete sdílet s blízkými nebo za chladných nocí. Výborné je podávané samotné nebo s zakysaná smetana s panenkou.

    Worcestrovou omáčku lze přidat, aby pokrm získal hlubší chuť. Dá se také použít jako náhrada worcesterské omáčky. Neutralizuje kyselost paprik a rajčat a je základní tajnou zbraní pro dokonalý guláš.

    5. Přidejte správné nudle

    Při vaření guláše existuje několik možností, pokud jde o nudle. Vy můžete buď vařit nudle v omáčce přímo nebo samostatně a poté je přidat, když budete pokrm podávat.

    Nudle lze přidat do guláš , když se vaří. To jim umožňuje absorbovat hovězí omáčku a vývar, díky čemuž je toto jídlo z jednoho hrnce ještě chutnější. Také to zabrání tomu, aby se těstoviny při ohřívání příliš změkly.

    To udělejte ten nejlepší guláš, pomalu vařte hovězí základ, zalévejte rajčata, papriky a mleté hovězí maso, dokud nezměknou. Ozdobte strouhaným sýrem a podávejte.